SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - tworzenie strony

HateToFeel - Czw 06 Kwi, 2006 20:20
Temat postu: tworzenie strony
witam chcialbym zrobic taka strone:
http://www.swishzone.com/...ite09/main.html
prosze o rady i wskazowki jak to zrobic

erbe - Czw 06 Kwi, 2006 21:45

Zacznij od czegoś prostszego.
maciey75 - Pią 07 Kwi, 2006 06:59

rozpykaj zalacznik a dasz rade :wink: , gdzies to jest w postach ale nie moge wynorac

pzdr
m.

Piotr - Pią 07 Kwi, 2006 07:57

Dobrze robi ze ćwiczy na layach "z wyzszej półki" ...
Powodzenia ...
... :-D=

erbe - Pią 07 Kwi, 2006 10:23

Ta, tylko ja mam już powoli dosyć postów postów typu "wytłumaczcie wszystko krok po kroku bo nic z tego nie rozumiem".
nugatt - Pią 07 Kwi, 2006 10:33

"...bo jestem zielony..."
każdy był

Piotr - Pią 07 Kwi, 2006 11:35

erbe - jeśli masz juz dość. to nie tłumacz :D , nikt Cię do tego nie zmusza i nie nałożył na Ciebie takiego obowiazku.

Tak to juz jest na forach ze ciągle przychodzą "... bo jestem zielony" i to dla nich (miedzy innymi) są wszystkie te nasze posty ...

... pozdrawiam wszystkich "zielonych", do których i siebie zaliczam ... :-D=

HateToFeel - Pią 07 Kwi, 2006 11:48

milo bajerka sie kreci :-b ale moze przejdzmy do meritum:
1. skad moge pobrac sama ramke
2. jaki to jest efekt przesuwania sie podstron
3. czy w swish'u moge wpisywac tekst w kolumnach, czy tylko po jedym wersie, bo nie moge znalezc tej opcji
pozdro

nugatt - Pią 07 Kwi, 2006 11:59

trzeba wejść w opcje tekstu -> dimensions a potem kliknąć na guzik z 2 strzałkami
erbe - Pią 07 Kwi, 2006 14:31

Piotr napisał/a:
erbe - jeśli masz juz dość. to nie tłumacz :D , (...) itd. itp.
Ja już kiedyś tłumaczyłem to w jakimś poscie, ale z chęcią zrobię to jeszcze raz. Drażnią mnie ludzie, którzy nie rozumieją, że żeby do czegoś dojść to niezbędnych jest kilka rzeczy takich jak praca, maksymalne zaangażowanie i przede wszystkim czas. Nikt od razu nie umiał htmla, swisha, flasha, php itp. Ja nie znam php ale nie wpadam na forum o php i nie prosze zeby mi ktoś wyjaśniał albo podawał skrypt CMSa, sklepu internetowego albo statystyk. Jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział: 'Nie zabieraj się za konstruowanie samochodu jeśli nie umiesz przykręcać śrubki'. Systematyka, a co za tym idzie progresja umiejętności jest ważna w każdej dziedzinie życia, również w SWiSHu. Nie wiem czy obrałem dobrą metodę, ale ja wszystkiego uczę się na przykładach. Analizuję, kombinuję, zmieniam parametry, testuję i w ten sposób poznaję mechanizm działania tego czy owego. Wszystkim początkującym radzę to samo, czyli krótko mówiąc: Chcesz Mercedesa? Zacznij pracować.
HateToFeel - Pią 07 Kwi, 2006 16:20

Cytat:
Ja już kiedyś tłumaczyłem to w jakimś poscie, ale z chęcią zrobię to jeszcze raz. Drażnią mnie ludzie, którzy nie rozumieją, że żeby do czegoś dojść to niezbędnych jest kilka rzeczy takich jak praca, maksymalne zaangażowanie i przede wszystkim czas. Nikt od razu nie umiał htmla, swisha, flasha, php itp. Ja nie znam php ale nie wpadam na forum o php i nie prosze zeby mi ktoś wyjaśniał albo podawał skrypt CMSa, sklepu internetowego albo statystyk. Jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział: 'Nie zabieraj się za konstruowanie samochodu jeśli nie umiesz przykręcać śrubki'. Systematyka, a co za tym idzie progresja umiejętności jest ważna w każdej dziedzinie życia, również w SWiSHu. Nie wiem czy obrałem dobrą metodę, ale ja wszystkiego uczę się na przykładach. Analizuję, kombinuję, zmieniam parametry, testuję i w ten sposób poznaję mechanizm działania tego czy owego. Wszystkim początkującym radzę to samo, czyli krótko mówiąc: Chcesz Mercedesa? Zacznij pracować.

dobrze tylko jak chcesz sie zwierzac to napisz do przyjaciolki, dla mnie cel sie liczy srodek jest niewazny, nie chcesz, nie umiesz pomoc to nie zabieraj glosu, obrales taka metode to swietnie ja mam innna, nie jestes moi autorytetem moralnym, wiec nie udzielaj mi rad, pozatym sensem nasze zycia jest nasza niewiedza
pozdro

erbe - Sob 08 Kwi, 2006 00:50

Obrażasz mnie, bo objawiłem prawdę o Tobie? Smutne, ale prawdziwe.
HateToFeel - Sob 08 Kwi, 2006 05:26

erbe napisał/a:
Obrażasz mnie, bo objawiłem prawdę o Tobie?

mam nadzieje ze czujesz sie spelniony=off topic

nugatt - Sob 08 Kwi, 2006 18:44

dobra dosyć tych dysput i objawień :D
zamykam
dobranoc