|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Formularz w SWiSH
bulion - Sob 26 Mar, 2005 22:15 Temat postu: Formularz w SWiSH Tu można pobierać, gotowy rar.
nadesłał: filip
tAboon - Wto 12 Kwi, 2005 07:28
U mnie niestety poojawia się ten sam komunikat. z innych działów (przepraszam za błędy ale pamięć mam dobrą ale krótka) Też miałem kiedys problem z probraniem jakiegoś pliku. Nie ma żadnych problemów z plikami które są podpinane jako załączniki do postów.
Pozdrófka
tofik - Sob 11 Cze, 2005 09:42
piękny formularz...
czy ktoś mógłby mi jeszcze powiedzieć jak go obsługiwać tz. gdzie wstawić adres na który ma być wysyłana zawartoś formularza i jak...
z góry dzięki
pozdro tofik
Mariusz - Sob 11 Cze, 2005 21:32
Z tego opisu wynika ze nalezałoby wyedytowac pliczek php o nazwie contact.php za pomocą np notatnika i wpisać tam swój mail w miejsce który tam jest,ale u mnie to cos nie działa
[ Dodano: Sob Cze 18, 2005 10:23 am ]
Ok działa rozwiązanie było prostrze niz sie wydawało : tak jak pisałem wczesniej-edytujemy pliczek contact.php za pomocą notatnika,wpisujemy swój adres email w miejsce adresu który tam jest i zakładamy naszą stronke na koncie www które ma obsługę php np na tym
Pozdr
Dean - Pon 29 Sie, 2005 20:58
Już ściągałem ten plik z zagranicznego forum, ale nie działalo u Mnie
No cóż obadam, może jakieś zmiany
Pozdro !
rumcajs - Pią 03 Mar, 2006 01:49
Działa jak nalezy jest zrobiona literowka
wUślij zmienicie na Y i bedzie działało
Ps. Błąd jest inny wysyla nawet jezeli ktos nie wpisze maila nie dziala to uzupełnij pola...przynajmiej u mnie....
Pozdrawiam.
complaza - Sro 22 Mar, 2006 12:46 Temat postu: Błąd z polskimi znakami Niestety występuje błąd z Polskimi znakami.
Wiadomości można wysłać nawet z adresy bill@microsoft.com, co jest dosyć fajnym zjawiskiem , niestety trzeba będzie popracować nad polskimi znakami:
Wysłane: ęóąśłżźćĘÓĄŚŁŻŹĆ
Otrzyman: ęóšłżćĘÓĽŁŻĆ
Znacie jakiś prosty sposób?
dariushp - Czw 13 Kwi, 2006 12:36
u mnei caly czas jest sending.....
i nic zadnej reakcji
w czym moze byc problem
deepx - Pią 02 Cze, 2006 19:34
Witam,
Czy ktos podpowie, jak zrobic o ile w ogole mozna, w formularzu kontrolki typu lista rozwijana lub np. 'radio wybor'?
pozdrawiam,
Deepx
buber - Sob 03 Cze, 2006 11:02
siemanko deepx
zalaczam pliki z oficjalnego forum moze cos sie tobie przyda.
sija
deepx - Sob 03 Cze, 2006 11:41
Wielkie dzieki buber, o cos takiego mi chodzilo.
pozdrawiam,
Deepx
songokuu - Sob 03 Cze, 2006 12:01
Zmieniałem sobie w pliku *.php adres email na mój, wpisałem sobie coś tam w formularzu, dałem wyślij... no iniby wysłało ale na skrzynkę nic mi nie przyszło.
I teraz się zapytuję czy to działa tylko wtedy jak jest "podpięte" na serwer (musi obsługiwać php) gdzie mam stronę
erbe - Sob 03 Cze, 2006 12:30
Być może dojdzie z opóźnieniem. Nieraz tak się zdarza. Czasami maile dochodzily do mnie nawet z kilkugodzinnym spóźnieniem.
deepx - Wto 06 Cze, 2006 11:31
songokuu: serwer musi obslugiwac PHP
Pozdrawiam,
Deepx
songokuu - Pią 16 Cze, 2006 08:44
No własnie bo ja to z "pulpitu" wysyłałem
Dzięki...
Arus - Nie 18 Cze, 2006 16:59 Temat postu: Formularz wstawić do strony Witam jak mogę ten formularz wstawić do storny www aby był jakiś link i po najechaniu na niego otwierła się?
stefcio - Pon 19 Cze, 2006 13:33
no normalnie:
Kod: | onFrame (1) {
getURL("http://stefan11.ovh.org","_blank");
}
|
a w html to robisz tak:
Kod: | < href="http://stefan11.ovh.org" target="_blank">tralala</a> |
i tyle chyba
babatunde - Sro 20 Wrz, 2006 20:57
A jak cos takiego przerobic zeby do pliku php przekazalo zmienne jak w tym formularzu:
Kod: |
<form action="login.php" method="post">
Użytkownik: <input name="PHP_AUTH_USER" type="text" />
Hasło: <input name="PHP_AUTH_PW" type="text"/>
<input type="submit" name="button" value="Wyślij" />
</form>
|
BaGRoS - Czw 05 Paź, 2006 13:07
Ale utknąłem z prostym problemem
Mam pole txt ma być jako input, lecz chcę w trakcie wyświetlania aby losowało txt jaki ma się wyświetlić w polu txt, a po kliknięciu chciałbym aby wszystko zaznaczyć...
onFrame (2,afterPlacedObjectEvents) {
b_random = Math.randomRange(1,2);
if (b_random==1) {
pole = "aaaa";
}
if (b_random==2) {
pole = "bbbb";
}
}
|
myślałem, że się wyświetli, później zaznaczenie, a nawet nie doszedłem do wyświetlania
Pole txt jest input a Variable to 'pole', proszę o nakierowanie, a nie rozwiązanie, abym mógł się nauczyć
EDIT:
już wiem, że liczbę rzeczywistą zwarca a nie całkowitą :/
teraz już umiem to zrobić Zmieniłem na losowanie całkowitej.
Jas1oo - Pią 13 Paź, 2006 18:13
Czy mógłby mi ktoś opisać jak ten formularz skonfigurować, bo wstawiam ten mail, a gdy wrzucam na stronke to nic nie ma. Proszę o pomoc ! Z góry dziękuje.
europa89 - Sob 14 Paź, 2006 08:46
tez mam ten formularz i nie dzialal mi na poczatku. trzeba pogrzebac w samym kodzie swisha
Jas1oo - Pon 16 Paź, 2006 15:08
Ale co pogrzebać ?
dodek1991 - Sob 30 Gru, 2006 09:51
Powiem tak, mi nie działa. Wstawiłem formularz na strone, zmieniłem w kodzie php email, zreobiłem probe generalną...niby wysłało ale na poczcie nic nie ma... Co zrobić???HELP...
stefcio - Sob 30 Gru, 2006 10:13
poczekaj 1 dzien i potem sie martw.
mechanik1980 - Pią 19 Sty, 2007 15:36 Temat postu: Re: Formularz w SWiSH
bulion napisał/a: | Tu można pobierać, gotowy rar.
nadesłał: filip |
hmm troche czasu minelo... wiem ale nadal nie moge znalesc moze faktycznie nie umiem szukac, czy ma ktos gotowego swi z formularzem ktory:
1) bedzie sprawdzal od poczatku czy nie ma nic wpisanego w polach (ten sprawdza za 2 razem)
2) obecnie ten formularz po uruchomieniu wstawia w pola Undefinied (wystwietla taki napis), jak zrobic by go nie bylo
klusmen - Pon 26 Lut, 2007 12:54
cos jest nie tak z tym formularzem :/
wysylam mail dochodzi ale:
to co mialo by trescia dochodzi mi jako temat telefon gdzies sie gubi a w tresci tylko email mi wyskakuje i to dopiero jak zmienilem...
jak go skonfigurowac dhozi o to jak zrobic aby w maily wszystko bylo z trescia i podpisane odpowiednio :
Telefon:
Email:
Tresc:
ohmin - Nie 22 Kwi, 2007 15:22 Temat postu: polskie znaki Formularz działa idealnie, dostosowałem do własnych potrzeb, tylko..... no właśnie, co zrobić by otrzymywać e'maile z polskimi znakami, bo zamiast ł,ó,ż otrzymuje jakieś dziwne znaczki, za zapewne sprawa kodowanie znaków, ale gdzie to zmienić
anoch - Pon 23 Kwi, 2007 14:49 Temat postu: Re: polskie znaki
ohmin napisał/a: | Formularz działa idealnie, dostosowałem do własnych potrzeb, tylko..... no właśnie, co zrobić by otrzymywać e'maile z polskimi znakami, bo zamiast ł,ó,ż otrzymuje jakieś dziwne znaczki, za zapewne sprawa kodowanie znaków, ale gdzie to zmienić |
możesz zmienić kodowanie na UTF-8
$tfrom = "From: <$emailVar>\nContent-type: text/html; charset=utf-8"; |
Ewentualnie należy zastosować funkcję php aby podmienić znaki.
jayjay - Czw 19 Lip, 2007 14:36
może i działa idealnie, ale ja tego nie uświadczyłem......
żaden mail nie doszedł, chociaż co dziennie od tygodnia przynajmniej raz wysyłam....
Nie wiem czy jest możliwość że jest to wina mojej poczty
Poczte mam na wp i żaden nie dochodzi mimo wyświetlenia komunikatu wiadomość wysłano...
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc
ir3 - Pon 17 Wrz, 2007 23:16
ten sam problem :/ poczta na wp , serwer: webd.pl
nugatt - Wto 18 Wrz, 2007 07:08
może zalogujcie się do poczty przez przeglądarkę i sprawdźcie folder spam.
ir3 - Wto 18 Wrz, 2007 13:28
nic , naprwde nie kumam tego czemu to nei dziala....
nugatt - Wto 18 Wrz, 2007 23:50
no dobra spróbowałem ten formularz na tysiąc sposobów i mi nie dzialał w końcu pogrzebałem w pliku php. podmieńcie go. u mnie maile przychodzą na gmaila.
BTW trochę lipa ten formularz. nie ma sprawdzania czy mail to mail - czy ma @. teraz jak ktoś wpisze marek zamiast marek@nocny.pl to dostaniemy mail od marek@nasz_serwer.pl
pewnie kodowanie będzie zwalone, ale mail zaczął mi dochodzić
mielu - Sob 22 Wrz, 2007 07:52
mechanik1980 napisał/a: | 2) obecnie ten formularz po uruchomieniu wstawia w pola Undefinied (wystwietla taki napis), jak zrobic by go nie bylo |
zdeklarować zmienne tzn np przypisać im pustą wartość
cookie - Pon 24 Wrz, 2007 11:59
zrobiłem kiedyś formularz , działa na pewno, maile dochodzą bez problemu
ma sprawdzanie pól, email czy ma "@" i "." i reszty także czy jest jakaś zawartość - wyświetla komunikat.
pola ładują sie puste tzn bez "undefinied"
można skopiować sprite CONTACT do swojej animacji i będzie działało.
i jeszcze wpisać swój mail w pliku PHP
Co do kodowania to zawartośc pola message wysyła sie bez problemu z polskimi znakami, reszte nie wiem czemu zamienia na dziwne znaczki. Bez polskich znaków jest wszystko ok.
Poczte mam na wp.pl
miłego spamowania (joke)
jayjay - Wto 12 Lut, 2008 22:46
cookie napisał/a: |
Co do kodowania to zawartośc pola message wysyła sie bez problemu z polskimi znakami, reszte nie wiem czemu zamienia na dziwne znaczki. Bez polskich znaków jest wszystko ok.
|
Zgadzam się z kolegą że wszystko dochodzi ale polskich znaków nie mam i nie wiem jak to zmienić gdzie co dokleić czy mógłby mi ktoś pomóc
Powiedzieć co gdzie wkleić jak sie zmienia ten system kodowania
Z góry dzięki za pomoc.....
Pozdrawiam
JayJay
bluespider - Sob 29 Mar, 2008 16:35
dodaj wpis:
$header_info .= 'Content-Type: text/plain; charset=UTF-8'."\r\n";
przed funkcją mail w pliku php
ElectricPl - Wto 08 Kwi, 2008 20:03 Temat postu: Nie wysyla tresci maila z formularza witam jestem tu nowy, i przepraszam od razu za pytanie ale potzebuje pomocy. mam przerobiony przezemnie pliczek ze zrodlem od COOKIE i wszystko ladnie chodzi poza trescia maila ktory sie wpisze w formularzu. wysyla maila od kogo jaki temat ale tresci nie widac czemu? zalaczam spakowane zrodlo prosze o pomoc jakąs dobra osobe Pozdrawiam
ElectricPl
[ Dodano: Czw 10 Kwi, 2008 20:50 ]
Dzieki wszystkim za pomoc juz sbiesam poradzilem
rocher - Nie 30 Sie, 2009 07:59
temat stary, ale że sprawa formularza e-mail ciągle wraca to się wypowiem, spróbowałam od nugatt'a i po paru drobnych zmianach działa i są polskie litery.
W oryginale w przychodzącej wiadomości w tresci przychodzi to samo co w temaie i nie było imienia i nazwiska nadawcy (mimo wpisywania go w formularzu), teraz wszystko jest, moze komuś się przyda
robert - Wto 29 Gru, 2009 12:40
witam,
a czy ktoś mógłby zajrzeć na mój lik php?
ponieważ w dlaszym ciągu nie otrzymuje wiadomości na maila
[ Dodano: Sob 02 Sty, 2010 17:37 ]
czy ma ktoś już rozwiązanie na mój problem?
[ Dodano: Sob 06 Mar, 2010 10:04 ]
witam,
mam takie problem w formularzu
to znaczy chciałbym żeby za pomocą przycisku TAB kursor znajdował się w kolejnych polach formularza kontaktowego a nie latał gdzieś po innych przyciskach
|
|