|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - import swf
zozio - Pią 24 Mar, 2006 10:25 Temat postu: import swf mam animację o nazwie passione.swf i drugą o nazwie menu1.swf. Chciałbym załadować plik menu 1 do passione w momencie kiedy animacja znajdzie się na klatce 3000. Oczywiście Passione musi w tym momencie przestać się oidtwarzać. Próbowałem to zrobić za pomocą load mowie ale otrzymuję error mimo iż wskazałem w tools katalog w którym znajduje się menu1.
Załączam plik z którym mam problem. za duży nie da się go załadowac
Piotr - Pią 24 Mar, 2006 20:19
Nie umieszczaj swf'a którego chcesz zaimplementowac w zadnym katalogu, powinno pomóc.
zozio - Sob 25 Mar, 2006 08:12
czyli co?? To ma byc prezentacja wyświetlana na rzutniku z laptopa. To na dysku c mam to umieścić bo nie wiem o co chodzi. Help
[ Dodano: Sob 25 Mar, 2006 13:58 ]
Pytanie do Pana Rolanda: Zrobiłem dokładnie tak jak pisze Pan w książce na stronie 218. zapisałem animację jako 1.swf w animacji poprzedniej napisałem taki skrypt:
onFrame (3290) {
}
1.loadMovie("../1.swf");{
}
Niestety to nie działa i nie wiem czemu. Pozatym skrypt świeci się na czerwono co robię nie tak. całą animqcję zapisałem na dysku c: i taki sam katalog ustawiłem w tools-ach ale to nie działa.Pomocyyyyyy !!!!!!!!!!!!
Piotr - Sob 25 Mar, 2006 14:35
Powinno być tak:
Kod: | onFrame (3290) {
stop();
loadMovie("menu1.swf");
}
|
a plik menu1.sw ma być w TYM SAMYM katalogu co Twoje "Passione.swf" i wcale nie potrzebujesz do tego rzutnika multimedialnego, ściany ani dodatkowego laptopka.
...
zozio - Sob 25 Mar, 2006 14:42
właśnie o to idzie, że musze to przez rzutnik puscić bo jutro jadę na targi Aqua san do poznania.
Piotr - Sob 25 Mar, 2006 17:00
... acha - kumam, wiec to co napisałem:
Kod: | ... i wcale nie potrzebujesz do tego rzutnika multimedialnego, ściany ani dodatkowego laptopka. |
jest nieaktualna, reszta jak najbardziej.
zozio - Sob 25 Mar, 2006 18:50
Piotrusiu ty mój kochany (nie jestem homo teges) dzięki wielkie dzięki to naprawde działa bądź błogosławiony chłopie masz tu namiary na mnie wyślę ci browarka albo co tam lubisz: zozio@wp.pl gadu gadu 1075828 odezwij sie koniecznie królu ty mój
|
|