|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Animacja cos w stylu menu
zozio - Sro 22 Mar, 2006 14:18 Temat postu: Animacja cos w stylu menu Mam taki kłopot. Muszę stworzyć animację która będzie symulować ruchy myszką przez użytkownika. Kiedy kursor wędruje na gół poszczególne elementy spisu treści ( pasków) pod kursorem rozjaśniają się i wracają do poprzedniego stany kiedy kursor opuści pole paska. Problem pojawia się w momencie kiedy myszka wraca. W żaden sposób nie mogę zmusić pasków by zachowywały się identycznie kiedy kursor poruszał się ku dołowi. Całoś wygląda jaśniej po zaglądnięciu do pliku.
nugatt - Sro 22 Mar, 2006 14:52
po prostu trzeba zrobić schodki w druga stronę. jak na obrazku.
nawet to zrobiłem ale cos zepsułem z kolorami i czasem (czasu nie kontroluje).
zozio - Sro 22 Mar, 2006 14:58
Wielkie dzięki ale do tego też doszedłem. Kładąc schodki w drugą stronę powodujemy że po pierwszych schodkach paski nie gasną tylko zatrzymują efekt po fade in a powinny wrócić do ustawień z efektu transform (czli Tint --> Custom --> A=50%.) Ja natomiast nie wiem jak to zrobić. Chciałbym aby te paski zachowywały się jak buttony z efektem podświetlenia na over state.
nugatt - Sro 22 Mar, 2006 15:17
pokombinuj. dasz radę.
zozio - Czw 23 Mar, 2006 07:27
a może ktoś inny ma pomysł bo za diabła nie wiem jak to zdjełać
[ Dodano: Czw 23 Mar, 2006 11:37 ]
Dobra Rozgryzłem sqbańca. Wystarczyło w pierwszym efekcie transform w zakładce Motion ustawić efekt Alpha Fade to 50 %.
Zapodaje załącsznik gdyby ktoś był ciekaw
|
|