SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - TEST we SWiSHmax

DeusX - Sro 22 Mar, 2006 11:05
Temat postu: TEST we SWiSHmax
Wie ktoś może jak zrobić test w tym programie? Zeby mozna bylo zaznaczac odp. i podliczało je? A na końcu komunikat sie wyświetlał z ich liczbą. Prosze o szybką odpowiedź.
stefcio - Sro 22 Mar, 2006 13:44
Temat postu: odp
Trzeba by zrobić sceny z butonami :) ) musiał bym długo kombinowac zeby cos z tym zrobic tu ci daje gotowy przyklad:)) jest to dość skomplikowany przyklad napeno użytkownik Nugatt wie jak to zrobic

pozdrawiam
Stefan

nugatt - Sro 22 Mar, 2006 14:35

stefcio napisał/a:
napeno użytkownik Nugatt wie jak to zrobic
:shock:
pprzykład jest 'skomplikowany' bo pytania pobierane z pliku tekstowego, a punkty wysyłane są przy użyciu php.
masz tu prosty test. można go rozbudować. ja zastosowałem te same guziki - dobra odpowiedź jest w tym samym miejscu.
swishmax_qiuz jest o wiele fajniejszy.

stefcio - Czw 23 Mar, 2006 13:33
Temat postu: odp
Wiedzialem że pisząc o Nugacie nie mylilem sie:)

A tak na temat to ten uiz jest super:)) ja bym na to nie wpad mówią że w proste jest lepsze niż skomplikowane. Ten plik ktory załączyłem jest skomplikowan bo jest polonczony z PHP.

Stefan

pawelm - Pią 24 Mar, 2006 11:49

Nugat,a czy możesz trochę opisać, co z czego wynika? Jaki mały manual?

Pozdr.
Paweł

stefcio - Pią 24 Mar, 2006 15:23
Temat postu: quiz
Ja też mam małe pytanko do nugatta. Mianowice w pliku który zamieszczam , w jego ostatniej scenie jest podsumowanie. Chce żeby była wystawiana ocena. Mam już ilość proc dobrych odp i chce żeby od 100 % byla ocena bdb od 75% db i tak dalej próbowalem zrobić to komendą if ale coś nie wychodz

P.S W zamieszconym pliku nie czepiajcie sie pytani quizowych bo to dopiero robie sobie próby:))

nugatt - Sob 25 Mar, 2006 15:10

Cytat:
quiz jest poświęcony tematyce swishmaxa. programu, który jest uproszczeniem macromedi flash
powinieneś napisać:
Cytat:
programu, który jest fajniejszy od macromedi flash

musisz zrobić przediały (otwarte i zamknięte)
coś takiego
Kod:
if ((b >= 50) and (b < 75)) {
        g = "prawie piątka";
    }

b to twoje procenty
g to wiesz co

pytanie 3: jak sie naciśnie i puści
chyba