SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Jak zrobic plynne przejścia?

greg801 - Czw 16 Mar, 2006 09:24
Temat postu: Jak zrobic plynne przejścia?
Witam
jestem tutaj nowy, wciagnal mnie ten program SwishMax, zakupilem program i ksiazke ze stronki www.swish.pl,
w zwiazku z tym mam pytanie

wyobrazmy sobie jest na poczatku preloader i pojawia sie glowna strona jak na rysunku w linku

buttony sa animowane jak sie najezdza myszka, to wiem jak to zrobic
sprawa jest taka , ze jak klikne na jakis button to chce zeby glowna strona stala sie przezroczysta i plynnie pojawi sie najpierw okienko jakby fade in i pojawia sie preloader jak tutaj

i po tym zaladowuja sie niezbedne elementy. wiem ze mam na mysl ladowanie z zewnetrzynych swi z preloaderem
a to tak wyglada po zaladowaniu

i po kliknieciu na przycisk close X zeby to okienko plynnie zamknelo sie i to przezroczyste zniknelo i widok jak na poczatku.
jak to zrobic? chodzi mi tez zeby preloader plynnie sie pojawial i znikal po zaladowywaniu. mecze z tym juz 5 dni moze ktos mi pomoze, albo jakis przyklad
bylbym bardzo wdzieczny
pozdrawiam serdecznie cala ekipe forum Swisha :)
ewentualnie kontakt na gg: 4174274 jakby ktos nie rozumial o co w tym chodzi (jestem czasami niewidoczny )

[ Dodano: Sob 18 Mar, 2006 07:50 ]
no nikt mi nie pomoze? :(

kosecki - Sob 18 Mar, 2006 16:35

Nie wiem czy cie rozumiem.
Tak na chlopski rozum to trzeba by zrobic cos takiego.

W scenie preloadera tlo sceny ustawic na przezroczyste, potem
wszystkie elementy na poczatku daj efekt fadein
a na koncu sceny (np: jesli sprawdzasz czy jest zaladowana i jesli jest to gotoandplay(klatke od ktorej zaczynaja sie fadeouty) wszystkim daj fadeout.

Pozdro.