SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Róznice w AS Flash i SWiSH

erbe - Wto 14 Mar, 2006 01:26
Temat postu: Róznice w AS Flash i SWiSH
Witam,
chciałbym zapytać o różnice w Action Scrypcie Flasha i :swishmax . W manualu podają, że:
Cytat:
Some Scripting operators and functions are handled differently between Flash MX and SWiSHmax.
Jakie to róznice?
albercikk - Pią 05 Maj, 2006 12:24

Odświeżam wątek, może ktoś już coś wie na ten temat.
Posiadam książkę Pana Rolanda Zimka o Swishax i o ile wszystko inne jest tam dla mnie jasne i przejrzyste, brawo dla autora - książkę pochłonąłem w dwa dni, o tyle język skryptowy sprawia mi pewne kłopoty i nie umiem opanować go na tyle na ile bym chciał, pewnie jest to wina mojego pojmowania , ale zastanawiałem sie czy nie zasięgnąć by "języka" z innych żródeł....lecz niestety na rynku polskim brak jest innych książek do Swisha, więc zastanawiałem się czy nie zakupić jakiejś książki dedykowanej do Flacha a mówiącej przede wszystkim o"AS" w sposób łopatologiczny i wyczerpujący ale jesli są różnice to w takim razie chyba nie ma sensu :(
P.S. Wiem że można pewnie znaleźć coś po Angielsku w necie ale język wyspiarzy znam tylko na średnim poziomie i uczenie się Języka programowania w obcym języku którego nie zna się bardzo dobrze mija się z celem.
P.S. A może Pan Zimek by się skusił na stworzeniem ksiązki bądz jakiegoś rozbudowanego poradnika na swojej stronie, poświęconego "AS" dla Swisha ?

Pozdrawiam

lord_Weiss - Pon 29 Maj, 2006 06:37

Hmm, a w jakim stopniu korzystając z języka skryptwego w Swishu można uzyskać takie efekty jak w AS Flasha ?? Powiedzmy w procentach może ktoś to określić?