|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Webdesign, HTML, technologie - Hardware-Wybór
Mariusz - Wto 22 Mar, 2005 22:06 Temat postu: Hardware-Wybór Jakich firm podzespoły preferujecie?Czy wybór wasz jeśli chodzi o zakup jest uzależniony całkowicie od cen czy raczej od jakości produktu?
bulion - Sro 23 Mar, 2005 12:56
CENA przez JAKOŚĆ.
Wiadomo że w informatyce warto inwestować.
Jak sie kupi coś taniego ( nie ciekawego ), to za pół roku mamy przestarzały sprzęt...
Daltego ja stawiam na jakość.
Mariusz - Sro 23 Mar, 2005 13:52
Tak,dokładnie jakość jest najwazniejsza,ale ja niestety też często patrze na cene,mimo ze już żałowałem pare razy swojej decyzji,np kupiłem jakiś czas temu Celerona 1,7 bo nie był drogim procesorem a w niedługim czasie dowiedziałem sie ze mogłem kupić za podobną kwote( róznica w cenie była o ile dobrze pamiętam 50-60zł) Athlona 1,7 .... dlatego dziś zastanawiam się dwa razy,czy kupić odrazu czy poczekać i odłożyc troszke więcej pieniedzy na lepszy zakup Pzdr
tAboon - Sro 23 Mar, 2005 21:19
Jakość ograniczona cenowo. Niestety chcąć zakupić jakiś miły procesor i pamięć, to niestety musiałbym sprzedać chociaż jedną nerke
Niestety sprzęt w Polsce jest średnio dostępny pod względem cenowym, podobnie z resztą jest z dostepem do Netu, jesteśmy ejdnym z najdroższych krajów.
Pozdrófka
JuRgEn - Nie 08 Maj, 2005 18:43
Poprawka jestesmy najdrozszym krajem jesli chodzi o cennik oferowanych uslug dostepu do internetuw Europie i lepiej nie bedzie dlatego ze dotychczasowi operatorzy nie maja konkurentow na rynku i nie interesuja sie rozbudowa , modernizacja siec tak by jakosc , szybkosc przesylu danych wzrosla - poczatkowo UPC (Chello) probowalo dzialac ale tp przykrocilo ich zapedy nie udostepnieniem kanalow (udostepnienie kosztowalo by w granicach 70% kosztow budowy owych kanalow)...
W kwesti zakupu sprzetu musze przestrzec Cie przed zakupem w supermarketach , i firmach typu Vobis gdzie ceny sa wysokie a jakosc sprzetu jest dostateczna.
Pamietajmy ze pierwsze domowe PC kosztowaly po 5-6 tys i to byly tzw. 500 a za rok-dwa staly sie niesamowitym przezytkiem , nagrywarki DVD jeszcze pare miesiecy temu byly bardzo drogi - dzis mozna kupic je od 150 zl.
Ja mialem czesto takie przypadki ze kupilem "cos" a za pare tygodni to samo "cos" stalo na pulce sklepowej z obnizona cena .
|
|